Stołówka Szkolna – jadłospis

Obiad

 

Jadłospis

21.09. – 25.09. 2020 r.

 
Poniedziałek 21.09.2020  
krupnik z kiełbasą i kostką ziemniaczaną, racuchy z jabłkami, woda mineralna

( 1,3,7,9 )

 
Wtorek  22.09.2020  
zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki, filet drobiowy w panierce, surówka z marchewki i jabłka, woda mineralna  

( 1,3,7,9 )

 
Środa 23.09.2020  
barszcz czerwony z kiełbasą i kostką ziemniaczaną, makaron penne z kurczakiem, pomidorami, cukinią i kukurydzą, woda mineralna

 ( 1,3,7,9 )

 
Czwartek 24.09.2020  
zupa brokułowa z tartym ciastem,   ryż, burger wieprzowy, sałatka grecka, woda mineralna

( 1,3,7,9 )

 
Piątek 25.09.2020  
zupa z groszku zielonego  z makaronem,  ziemniaki, ryba duszona,  buraki,  woda mineralna

( 1,3,4,7,9 )

 

ALERGENY

(w jadłospisie produkty zawierające alergeny oznaczone są numerami)
 

1. Zboża zawierające gluten tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne
2. Skorupiaki i produkty pochodne
3. Jaja i produkty pochodne
4. Ryby i produkty pochodne
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne
6. Soja i produkty pochodne
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler i produkty pochodne
10. Gorczyca i produkty pochodne
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
12. Dwutlenek siarki i siarczyny
13. Łubin i produkty pochodne
14. Mięczaki i produkty pochodne

Idź do góry